pondělí 1. září 2008

Pokus o výstup na Franklin mountains (cca 2000 m.n.m.)

Start v 8:45, slunce nás pálilo do pravého ucha a šli jsme směrem na severovýchod.
Cesta byla poměrně krkolomná, protože silnice k vrcholu byly pod výhrůžkami "Visitors will be prosecuted - no hiking" uzavřené. Nakonec jsme se dověděli, že místní tudy běžně chodí.. Vzali jsme to tedy trochu jinudy obtížným terénem plným katusů a sukulentních rostlin. Několikrát jsme se nabodli a došla nám i voda. Na vrchol bychom se těžko tímto terénem dostali, tak jsme se asi po 5ti pokusech najít rozumnou stezku a 4 hodinách usilí rozhodli vrátit. Příště koupíme mapu a Franklin mountains v krátké době pokoříme. Návrat v 14:30. Peteř, Jirka z Brna, Tomáš





Více ve fotogalerii..

3 komentáře:

Jiří Menšík řekl(a)...

ja hral tenis s Robertem - pry bral nejake lekce tenisu, ale ja si s nim zahraju v pohode. akorat by to chtelo lepsi povrch (trochu popraskany beton). ale zase na druhou stranu je to porad prazdne a opet zadara. kousek od toho jsou kurty na handball - outdoorovy squash hrany rukou (v oblibe mezi starsi generaci)

Buri řekl(a)...

No tenis, myslim ze tam prijedu a zorganizuju tam poradny tenisovy turnaj, pekne od rana do rana a jsem zvedav kdo vsechno z tech maseru udrzi krok s Moravakama a bude stat na nohou nebo nedej boze hrat... :-)

Buri řekl(a)...

Ale je to super ze to tam je vsechno zdarma, to by chtelo i u nas, jenze to by to obsadili nasi spoluobcane ne zrovna bile pleti a bylo by po vsem, protoze cajti by zase na to jen cumeli jak puci.... No jsem zvedav jak dlouho bude trvat nez se to tu v tomhle zmeni, lepe receno, jestli se toho dozijeme... :-)