neděle 7. září 2008

54,000 diváků na Sun bowl stadium

Včera žilo okolí místního stadionu jenom zápasem proti Austinu. Grilování a popíjení na veřejnosti bylo pro tento den povoleno, a v prostorách kampusu bylo tak narváno, že jsme na stadion odebrali asi 1,5h před začátkem hry. Oranžový triko měl každej, Go Miners, Go UTEP se řvalo skoro furt. Nakonec UTEP zase prohrál, ale am fotbal je tady sportem č 1, takže to stálo za to. Videa jsou sice ve spatny kvalite, ale jde to. Více ve fotogalerii..

6 komentářů:

Buri řekl(a)...

To je jako skolni tym nebo normalne muzi? A co to ty jo hrajou, ze tam prislo 40000 lidi? No NFL nehrajou, takze jak se to tam teda deli?

petrvujtech řekl(a)...

No :). Je to tým mužů a je to spojeno se školou. Kolik z nich studuje nevim, ale řekl bych že tak polovina. No a byl to zápas roku proti sousednímu Austinu. Jinak am fotbal tu běží v TV od rána do večera takže je to nej sport v USA (něco jako kultura). A nevim co to je za soutěž. Více na http://utepathletics.cstv.com/sports/m-footbl/utep-m-footbl-body.html

Jiří Menšík řekl(a)...

pravda, NFL to neni ...
je to obycejna studentska liga, ktera ma vzdy vyprodano. listek na zapas se na ebayi prodaval za vic nez $100...

nevim jak se to deli a tak. jen vim, ze Miners stale prohravaji, ale i tak se do toho vali strasne penez.
jo a Miners jsou pry 93 v zebricku. z kolika nevim

Unknown řekl(a)...

co sme slysel ja tak tam takhle zerou vsechny sporty. Udajne tam sou ty studentsky souteze a ligy sledovanejsi nez narodni ligy. Sou asi naky divny.
V kanade napr je sledovanejsi mistrovstvi sveta v hokeji do 21let nez klasicky seniorsky

Buri řekl(a)...

Jo to vim ze AF je hooodne oblibeny, treba v NFL hrajou za celou sezonu jen 20 zapasu, takze to fakt berou jako kulturu nebo tak a pokud 40000 lidi zaplati po 100 USD za listek, tak to uz nejake finance jsou... No mrknu na ten link, zatimco budu snidat a treba se neco dozvim... Jo a kua zahral bych si to nekdy, zahral, muze to byt super....

Ondra Maca řekl(a)...

nerikal bych, ze to je "jen college" fotbal. Protoze v El Pasu maji jeste pomerne maly stadionek, se mrknete na tohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Michigan_Stadium
Jinak na wiki je o tom dost informaci, takze pokud si nekdo chce ten system divizi a lig nastudovat, ma moznost :)