pátek 13. března 2009

San Francisco

Vjemy? Hekticke mesto, sileny provoz, same jednosmerky, kolari a bezci vsude, (take jedna plavkyne), tramvaje, take trolejbusy, no a hlavne v downtownu ty zname z filmu ulice nahoru dolu. Protoze nas hostel je primo v centru, uzili jsme si tech kopecku azaz, a to hned zcerstva, abychom my, co se vezeme, nemohli treba protestovat. Takze jeste jsme se ani nerozkoukali a uz jsme se splhali po Lombard street 27stupnovym stoupanim nahoru a pak serpentynami “nejklikatejsi ulice sveta zase dolu”. Mozna jsme tam ani jet nesmeli - s tak velkym autem :-( Jirka navic povazoval za nezbytne pri rizeni fotit...



Listky na prohlidku Alcatrazu mame na zitra, na programu byl tedy druhy sanfrancisky trhak - Golden Gate Bridge. Fakt je oranzovy, zblizka trosku osuntely, naterace jsme ale nevideli. Neni jen pro auta, muze se po nem i prejit (prejet na kole). Jirka ma tohle mesto spojeno s filmem Skala, takze jsme valili k Muzeu of Fine Arts, u ktereho se pry setkal Connery se svou dcerou :-) V China townu bylo naplanovano jidlo, dle rady zkusenych jsme meli zvolit nejaky odlehlejsi podnik a menu pro 4 lidi. Jak rekli, tak udelali, mozna to ovsem nebylo az tak odlehle, jak melo byt, protoze pri konecnem souctu jsme trochu zpozorneli:-) No a trochu kultury bylo treba propasovat do naseho vyletu, proto jsme zasli na kavicku – do kavarny Vesuvia po stopach Jacka Kerouaca aj. Pekna kavarnicka, takova zabydlena, je na ni videt, ze ma neco odzito. Hosi podlehli atmosfere a pokuseni a dali si tocenou plzen, pak se ovsem s donesenym napojem nedovedli poprat :-0.



Damska cast vypravy se zase moc nedokaze poprat s faktem, ze hostel je jeste drazsi nez ten oaklandsky a jeste mene vybaveny. Ale zase je v centru. A zmana je zivot, tak uvidime, co prinese den dalsi, v poradi uz 9.

3 komentáře:

Tomas Kianicka řekl(a)...

Neodpustim si dodatek na "plzen". To pivo bud vubec nevidelo Evropu a uz vubec ne Cechy, nebo bylo zkratka zkazene (stalo moc dlouho).

Anonymní řekl(a)...

Jak oslavite Tomasovi zítřejší narozeniny?

Plzeňským?

Tomas Kianicka řekl(a)...

vinem