středa 11. března 2009

Roadtrip pokračuje

Las Vegas

Po krasach a klidu prirodnich parku rovnyma nohama do mesta jedne ulice plne lidi, svetel a hazardu. A duchodcu, jak si vsima Mila. Fakt jich na nasi ceste potkavame plno a i v kasinech to rozjizdeli u mnoha automatu, karet i kostek. My jsme to rozjeli u jednorukeho bandity, zkouseli jsme nekolik kasin, vysledek –6 dolaru v plusu damy, panove [resp. Jirka] 5 v minusu. No moc jsme se teda nevytahli, tak priste, jeste se do Vegas vratime. Mozna i na Stratosphere Tower, kde se Jirka s Milou nechali ve 3oo metrech nad Vegas odpalit jeste do 50timetrove vysky, aby mohli takovych 20 padat volnym padem...Tomas vse dokumentoval, ja jsem se drzela zabradli a nedivala se pro jistotu dolu [za 14 dolaru :-]]Jirka tuto atrakci jiz znal, Mila je nadsena :-] !!!!!
Ale celkove Vegas opravdu ohromi, pametove karty fotaku zase full.
Jinak s oblecenim si opravdu hlavu lamat netreba, i teplaky byly k videni, i spolecenske satecky, vsichni jsou nejaci moc horkokrevni, kratky rukav, arabky na holych nohach opet vladly svetem, my v mikinach. Rano pak uz nekteri lezeli u bazenu a opalovali se, my odjizdeli do jeste vetsiho tepla, ale bez bazenu, do Death Valley.
Ubytovani
Jak Jirka rekl, tak i bylo: bydleli jsme v Luxoru, coz je jeden z 15 nejvetsich hotelu ve Vegas a tim padem i na svete [4000 pokoju], je ve tvaru cerne prosklene pyramidy, ktera je duta [pry by se tam veslo 7 boeningu], plna kasina, kavaren, diskotek a tak, vse v egyptskem stylu. Mraveniste velike, ze misto dvou na pokoji jsme byli ctyri... V rozich pyramidy jsou vytahy, takze citlivejsi z nas zaregistrovali, ze pohyb vzhuru neni primy, ale sikmy :-].
No proste pekne se nam tam bydlelo, mozna zopakujeme pristi tyden.




Death Valley

Z civilizace do pustiny nejvetsi jsme se posunuli v utery 10. brezna, tentokrat v letnim obleceni i my, 24 stupnu. Vlastne cele udoli se da projet autem. Clovek vystupuje na oznacenych pointech a tam se kocha pokazde jinou zvlastnosti nebo zajimavosti – nejnizsim mistem na zapadni polokouli -85,5 m ,
tzv. Badwater, nejnize polozenym golfovym hristem na svete [bohuzel jsme si nezahrali, nebyl cas ;-]],




Golden kanonem [skaly ve slunci krasne zlate] apod. Speed limit jsme nekdy “lehce” prekracovali, bo bylo treba stihnout postavit stan !!! [po zazitku z Luxoru, asi abychom si nezvykly] a zachytit zapad slunce nad horami...Takze stan nakonec dostavovan potme, koliku pry netreba, Jirka tvrdil, ze tam nefouka [foukalo, spadla nam plenta nad stanovou konstrukci, takze Jirka zase neva, prset nebude , tak to fakt neprselo, ale oprava byla nutna, bo bychom byli jak chytra horakyne – jako pod sirakem, ale ve stanu :-]
V kempu bylo v devet vecer ticho jako v kostele, hrejte pak kostky potichu...
No a rano jeste nektera dalsi mista Death Valley a odpoledne presun blize k Sequoia parku, tj. asi 4,5 hodiny jizdy puvodne do Visalie, ale zapichli jsme to v Dais Inn v dedine jmenem Tulare. Sprcha!!!!![ V kempu jen dva zachodky, voda na vareni z kohoutku ruzne rozmistenych po taboristi a na kazdem kameny vymezenem “pozemku” velikansky rost na barbecue... Ale taky co bychom chteli v Mrtvem udoli]. Zato tam jedna partyja mela vyvrtku :-]

3 komentáře:

Cipous řekl(a)...

Takze konecne vyvrtka a kratasy. SKoda te rulety, sem rikal ze to bez ni neni Vegas.

Ondra Maca řekl(a)...

Ale teda v tom kasinu jste tomu moc nedali, pred maminkou se clovek musi mirnit, ze? ;) Krasna fotka z Death Valley, jsem netusil, ze tam je takove teplo. Musi to byt docela mazec, jeden den byt v -2 a dalsi v +24 :)

Anonymní řekl(a)...

martina pise:Super diky za informace,takhle je to naprosto uzasne,teda zatim jen jednio kalifornske vino,to jste teda s tou vyvrtkou prokaucovali,ale doufam ze to dozenete,na vasi pocest si ja otevru dobre ceske.