neděle 25. ledna 2009

Albukerque fencing tournament

S Jurou jsme jeli reprezentovat UTEP na turnaj ve fencingu. disp foil neboli fleret .
No peknej vylet, skoncili jsme 6 z 8mi, takze na uplny beginners parada.
Sice jsme porazili nas tym UTEP C a pak uz ne ale i ti profici meli nekdy co delat proti nam uplnym amaterum. Mimochodem nase Acko to vyhralo, takze vezeme z Albukerque 1., 6. a 8. misto.

Doufam ze Jura neco prispeje (dohodim, zatim neni cas. pozn. J.) , fotky budou na webu velmivelmi brzo az zalozime druhou galerii, protoze na soucasne doslo misto :)
No a u tech videii. Chce to znat pravidla, pak tomu jde rozumet hehe.

6 komentářů:

Buri řekl(a)...

Tak nam vy amateri trochu ty pravidla objasnete, at tomu trochu rozumime..... :-)

Pavel Mráz řekl(a)...

souhlasím s Burim

petrvujtech řekl(a)...

No je tam right of a way. Coz znamena ze ten kdo zacne utok tak bude mit bod i pokud bude soucasne zasazen tim druhym. Ten druhej muze zase udelat tzv [pery] coz znamena ze se kryje tim mecem a dokaze vyrazne zasahnout superuv mec. Takze i presto ze i po vykryti bude zasazen, tak muze dostat boda pokud rychle trefi soupere. To protoze udelal [pery] cimz ziskal right of a way.

Cesky receno, bud musite zacit utok vy, nebo pokud branite tak nesmite jit do nej naprimo, ale musite se mu snazit vykrit ten jeho mec a hned natahnout ruku abyste ho taky trefili.

PS: a neni to mec, ale to je jedno.

Buri řekl(a)...

Hmmm, aha, tak to jsem nevedel jak to je.... Tak to je zajimave taktizovani, kdy zacit, kdy se jen branit..... Ten mec to je jen drat ne???

Pavel Mráz řekl(a)...

zajímavé..takže se stačí furt a pořád jenom rozbíhat a rozbíhat a rozběhnout se proti soupeřovi prostě dříve než začne utíkat on, ne?:)
a když schováš meč za zády a vezmeš ho ramenem, tak máš bod a on ne..no není to na finále:)

Jiří Menšík řekl(a)...

uvaha dobra, ale nefunguje ... je tam neco jako prodleva, kdy ta vyhoda utoku konci, a taky jakmile se on vykryje, tak te pichne ani nevis jak rychle :) vicemene bys musel hodne dobre a hodne rychle mavat abys ho trefil ... samozrejme se to tak deje a treba ja jsem diky rychlemu vypadu dost bodu ziskal.

no, ale on by samozrejme tam nestal jak pero a utikal by a udelal treba parry 1, cimz chranis cele telo ... muzu te to naucit treba s vareckama :)