pondělí 5. ledna 2009

Zpatky do tepla El Pasa

Dnesnim dnem se mi zkoncil nezapomenutelny pobyt v Kanadskem Vancouveru. Musim podekovat stryci Marekovi za jeho nekoncici pohostinnost, tete Vlaste za to ze se mnou vydavala na lecjake vylety a ukazala mi Vancouver a jejimu priteli Arekovi za kulinarske umeni hodne mistra.

I pres drive popisovonou snehovou kalamitu se nam podarilo vyrazit za novymi zazitky.

Spolecny vylet na Squamish (mestecko pri pobrezi more u hor, asi hodinu od Vancouveru, v puli cesty mezi mestem a olympijskym lyzarskym arealem Whistler) se velmi vydaril. Bylo nadherne, videli jsme kus kanadske prirody a cestou zpet jsme se obcerstvili mistnimi specialitami. Kanadske pivo Whistler, lezak (lagger), me vsak naprosto zklamalo. Misto tradicni chuti piva me cekala jen hnusna pachut, jakoby zatuchle. Tento neprijemny incident ve me zanechal dojem o ekvivalenci: kanadske pivo = hnus. (Na letisti byl tento dojem vyvracen znackou Molsen Canadian, lehka chut se silnym perlivym dojmem jako u sampana)



Lyzovani na Grouse Mountain bylo opet nezapomenutelne. Zprvu nebylo diky huste mlze a snezeni nic videt, to se vsak zmenilo kolem treti odpoledne. Prestoze slunce zapadalo kolem ctvrte, pro nas (Marek + ja) to nebyl konec. Nocni lyzovani je tady naprosto normalni, proto neni divu ze je areal otevren az do desate vecer. Tak dlouho jsme sice nezustali, I tak za cely den jsme toho meli vic nez dost.



Co by to bylo za navstevu Kanady bez shlednuti toho ceho si nejvice vazi? Ano, rec je o kanadskem hokeji. Mistni tym kanadsko-americke NHL Vancouver Cannucs se pysni hvezdami jako Demitra, H. + D.Sedinove a nove prichozim M. Sundinem (bohuzel jeste nehral). Videt zapas NHL na me udelalo velky dojem, skoda jen ze Dalas byl na najezdy lepsi (Inu Modano...). Vysledek zapasu po najezdech: Dalas - Vancouver 3:2.



Vyber z fotek muzete shlednout v galerii pod nazvem 2008-Vancouver.

3 komentáře:

Buri řekl(a)...

Dalsi co byl na NHL nebo NBA.... kluci to vam zavidim... :-)

Buri řekl(a)...

Pekne fotky, musi tam byt krasne....

Anonymní řekl(a)...

kanadske pivo je ok, rozhodne lepsi nez americke