čtvrtek 25. prosince 2008

Hola de Mexico !




Mrknete na fotky v galerii (1% z vyfocenych).


Uz jsme toho stihli spoustu:

Prespat v Meride a rychle ji zkouknout z auta (podrobneji nakonec)

Rano jsme vyrazili na:
Uxmal - pyramidy a jine
Labna - taky, ale mensi.

Pyramidy slouzi vetsinou k uctivani bohu, okoli slouzilo bud jako pribytek nebo napr. hriste na micove hry, ktere Mayove zacali hrat celkem brzy, snad i prvni.
Vecer prijezd do Campeche do hostelu. Kratka prochazka k mori (bez plaze a v noci, takze nic spektakularniho) Stedrovecerni vecere a (vetsinou jsme si dali polevku s limetkou-super, dale enchiladas (mala tortila, kureci a spousta dalsiho, cele se syrem) nebo tacos.
Starici pak sli spat a s Vujem jsme obehli kostely, kde si predavali panenku Jeziska, pac se asi prave narodil, a pak jsme chvili hrali pinec.

No a dnes jsme dloouho jeli autem (5 hodin) do Palenque, omrkli hotely a pak rychle archeologicke naleziste Palenque v dzungli. Bozske! Sice jsme usetrili za vstup (je svatek), ale brzo zavirali, takze jsme tam nebyli ani hodinu. Kazdopadne to stalo za to. Palenque je tez hodne turisticke, more hotelu, stanku a jinych, kde prodavaji spoustu veci.

Jdeme se najist, hoj!

Postrehy:
Rizeni je zabavne, clovek se nikdy nenudi nad tim co vidi, ci nevidi :)
Je tu levno - ubytovani vetsinou cca 300 pesos (vynasob 1,4 krat a mas to v Kc)
Mistni ziji chude, u retarderu, ktere jsou vsude prodavaji vsechno mozne a v baraku maji tak plastove zidle a site na spani.
Policie ridi v rusnych meste krizovatky misto semaforu a je jich tam mrtos. Maji i lepsi strikaci pistole nez nasi :)
Komunikace - nekde zvladaji Aj, s minimem spanelstiny si vystacime.
pekarna - koupili jsme pytel sladkeho peciva (10 ks) jakoze starsi cca za 30 Kc

3 komentáře:

Ondra Maca řekl(a)...

Hej ty pyramidy na fotkach jsou uplne bozi! Opravdu hodno zavideni :)

Buri řekl(a)...

Zdar borci, uz jsme zase v procesu... Letos to bylo velke a silne, 14 dni nalozeni v lihu, doma jsem nebyl drive jak ve 4 rano.... no hruza, stalo to zase za to....

Pavel Mráz řekl(a)...

ahoj, borci..nový rok nás nezaskočil, zase se nic nestalo, a tak jsem si řekl, že třebas za velkou louží něco..a ono helemese, pyramidy..fantazie..takže do Mexika už nemusím, poreferuje Jura a já si to v deníčku odškrtnu..fakt pěkné, ahoj
PF2009