pátek 29. srpna 2008

Prvni skolni tyden - shrnuti

Huh, tak konecne na chvili klid.

Prvni tyden, ac se to nezda byl vcelku narocny. Nehlede na to ze jsem prosel snad vsechny kancelare a instituce kvuli neshodam reality s tim co rika pocitac, je to zkratka jiny system. Prekvapeni bylo, ze jiz na druhe hodine Human-Computer Interaction (HCI) se bral testik jako naprosta samozrejmost. Tedy prubezne uceni, tedy to, k cemu se nas snazi ve skole (v Cechach) dotlacit, je tady normalka.

Shrnuti nekterych fakt, doufam ze se nebudu opakovat.

Skola:
> Skola je HUGE. Jde o velky areal, dostat se z jednoho konce (Library) pesky na druhy (Swimming and Recreation center) trva pres 20min. Proto tady jezdi autobusy 'Shuttle', jen porad nevim, kde maji zastavky.

> Sportoviste zdarma. Uzasne, plavani, posilovna (a zminovane pasivni sportovni akce) jsou zkratka zadarmo. Proto jsem si dal v utery cil, kazdy den chodit do posilky :) Po dvou dnech me nadseni preslo a cil zanikl tak rychle jak vzniklo prvotni nadseni. Aspon si trochu odpocinou me namozene svaly. Ale ja se vratim! (a doufam, ze s realnejsim cilem)

Obecne:
> Lidi sou fajn. Nejen Mexicky amigos, ale hlavne a to predevsim, profesori. Student tady neni bran jako neco podradneho, ale je to zkratka kolega. Jak casto se Vam stava, ze kdyz potkate ucitele, tak se na nej usmejete a s radosti ho pozdravite? Pozor, on udela totez a nechova se jako ze Vas nezna :)

> Je tu vedro. Tak to je sice nepopiratelny fakt, ale v zapeti ho popru ;) Vedro je venku, ale protoze se nejcasteji zdrzujeme uvnitr, tak si misto extremniho horka musime spise zvykat na lednickovou teplotu. (Prave se klepu zimou v knihovne, pac laptop se zatim z duvodu komplikaci s platbou ceskou kreditkou nekona.)

> Zeleni by meli radost. Tedka trosku z jineho soudku, a to ekologickeho. Byli jsme nauceni recyklovat odpad a delit ho na plasty, papir, sklo a ostatni (nepocitam nebezpecny odpad a kovy).
Je zde jeden kontejner, ktery je pry pro recyklovatelny odpad, ktery obsahuje papir, plasty a kovy (hlinik). Nerozumim, kdyz uz se tridi tak poradne, navic kontajner na sklo neexistuje (a ze toho skla bylo).
Odpadutvornost americkeho naroda je enormni. Nakup ve Wal*Mart -u vyprodukoval pres 20 (slovy: dvacet) PVC tasek! Za dva nakupy v obchodech mame v zasobe tasky na cely rok.

Perlicka nakonec
> Splachovani WC. Porad se nestacim divit, jak to vubec funguje. Splachovani funguje odlisne jako u nas v Evrope. Tady je to tak, ze po splachnuti se jakoby nic nedeje, voda se zacne v mise tocit, vsechna voda se "splachne" (i s aditivami (tuhymi i tekutymi) ) a pak behem nekolika malo okamziku se zas naplni a to prosim pekne zespoda. Budu to muset natocit...

Myslim ze jsem ctenare blogu pro dnesek dostatecne zasoboval.

Hasta luego,
Tomas

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

hajzlici jsou zajimavy, tot pravda, tady na vychode taky ;)