pátek 22. srpna 2008

Orientation - den druhý

Na 9 jsme meli mit tour po campusu, ale protoze jsme se vzbudili v 11, tak uz jsme to neresili :) Pak nam volali (mame na byte pevnou linku), ze nas hledaji nejake holky, ale nevi kam jit. Byly to Ada a Alex z vcerejsi recepce. Meli jsme domluvene, ze udelame nejake sendice a dame obed na kopci s vyhledem na USA i Mexiko. Ale pry bylo moc horko (nic moc nevydrzi), tak jsme jeli do Taco Tute. Vsichni krome me si objednali - ja jsem nejak jist nechtel :) Huste bylo, ze jak si objednas, tak dostanes takovy bezdratovy prijimac a jakmile mas jidlo pripravene, tak zacne blikat.

Odpoledne jsme meli prednasku pro lidi s J-1 vizem. Dalsi info o Mexiku, studiu atp. Asi nejvic me zarazilo, ze mezinarodni ridicak je nam naprd kdyz budeme mit vlastni auto. Takze si budeme muset udelat mistni ridicak. Potom jsme vyresili financni stranku naseho pobytu - prachy dostaneme v pondeli. Co se prace tyce, tak ta bude mozna jen v campusu a to v oboru, ktery studujeme. Tak doufame, ze se neco najde - melo by.

Pak jsme utekli z prednasek, protoze kam jit nakupovat a jine veci uz vime. Meli jsme domluveny ten bazen a ochutnavky. Zjistili jsme, ze Mexikanci to vcera nevydychali, takze mame ted cas psat na blog, vystavit fotky a zalozit facebook, ktery po nas vsichni chcou...

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

facebook je povinnost, to ste meli poresit uz pred odjezdem ;)

Ondra Maca řekl(a)...

s mezinarodnim ridicakem nemuzes mit svoje auto? v usa nebo v mexiku? z vlastni zkusenosti muzu rict, ze ve virginii to nebyl problem.. jak na pojistovne, tak kdyz nas zastavili policajti, tak kdyz jsme si pujcovali auto u Hertzu.. vsude jsme ukazovali akorat tu nasi plachtu z CR :) vsichni se divali blbe, ale treba ten policajt si to dokazal nejakym telefonatem overit, ze to fakt je ridicak :) jo a jinak se hecnete a udelejte si americky, je to snad otazka jen testu a na DMV jsou zdarma ucebnice ;)

Jiří Menšík řekl(a)...

zavahani s facebookem uz jsme vyresili.

s tim autem je to tak. rikal nam to nejaky special agent na hranice. uznaji ti ho, ale kdyz mas pujcene auto a nejsi tu delsi dobu. tj. cca pres pul roku

Cipous řekl(a)...

Nam rikali, ze ten evropsky maly, co je podobny tomu americkemu je lepsi, nez ta plachta.