úterý 28. dubna 2009

Jeden aktuální + výlet do Chihuahuay

Asi to ted kolem sebe slysite porad, prislo mi par mailu s obavami, otazkami, tak to shrnu.
swine flu - praseci chripka (nebo mexicka, chcete-li) se nevyskytuje na severu mexika. v USA sice jsou nejake pripady, ale vetsina z nich je v New Yorku. 2 pripady jsou v texasu, ale nevim kde presne.
Vetsina studentu byla varovana mailem od UTEPu, kde byli informace o chripce, co delat atp. (ja jsem byl z tohoto mailu byl vynechan ... asi si mysli, ze jsem tu byl jen na semestr)

Kazdopadne uz se nasel vinik...




Dalsi vylet do ME
Po jihu a Monterrey jsem vyrazil do Chihuahuay. Vicemene poznat nocni zivot v Mexiku. Kluby maji vyborne, hladove okenka (resp. stanky) paradni - lepsi hot dog jsem jeste nejedl a da se tam najit pivo blizsi nasemu (blizsi, ale stale vzdalene oproti americkemu)
V patek (mozna uz byla sobota) do klubu nabehla armada a probehla kontrola mladistvych. Mno, opet jsem videl nejake ty automaticke pusky hodne zblizka :)
V sobotu jsme rychle zkoukli downtown a pak sli do jeskyni. Downtown pekny, ale tak my zvykli z Prahy nas jen tak neco nerozhazi.

Jeskyne dobre - no, z vykladu jsem rozumel tak to (v kombinaci s sledovanim baterky) co je stalagtit, stalagmit a stalagnat - kupodivu se to rekne stejne :)
kazdopadne me dostalo, ze tam je snad tepleji nez venku a hlavne vlhceji.

V nedeli cesta zpet ... zastavna na quesadillas a burritos - opet se dostavila skytavka z ostreho jidla. koupil jsem nejaky syr a salsu, at si muzu udelat quesadillas sam doma.

Nejake fotky dodam, az je ziskam. Ja jsem si nechal fotak chytre poslat domu, pac jsem myslel, ze koupim novy, coz asi neudelam.

úterý 14. dubna 2009

Narozeninové party v plném proudu

Toz zase po delsi dobe ja ... pred mesicem jsem na to mel lidi (resp. jednoho :) ) a ted uz zase musime psat sami.

No krome toho, ze stale dohanim to, co jsem zameskal v praci si vetsinou ve ctvrtek nebo v sobotu (vyjimecne oboji) udelam volno a vecer jdu na nejakou tu party.

Jednou downtown v klubu - kez by neco takoveho bylo nekdy i u nas.



A podruhe jsem zustal v Miner Village, kde jedna brazilska kamaradka, tenistka, slavila narozeniny. Bylo to hozene do stylu 80tych let ... mno, fotka asi rekne vic.
Ja jsem byl za Axla Rose...

pátek 10. dubna 2009

Velikonoce - nic zvlastniho se nedeje

Od posledniho prispevku uplynul skoro mesic. Uz jsem byl kritizovan za laxni pristup k blogu. Odpoved je jednoducha, nic zvlastniho se nedeje. Pomalu se prokousavame haldou ukolu, projektu a testu. Jedinou zvlastnosti za tu dobu byly dva dny volna: minule utery (Caesar Chavez day, nikdo nevi proc), a tento patek (Good Day, volno pred Velikonoci). Tyto dny volna jsme pochopitelne oslavili praci, tedy v laborce.

Jurovy narozky (utery 31.3. - btw. den volna) se oslavili v patek na mensi, avsak velmi prijemne party na jeho byte. Sesla se zde banda lidi z laborky, ze starsich party a pochopitelne par jedincu, ktere nikdo neznal. (O ilustracni foto poproste Juru)

Skontaktovali jsme se s budoucimi ElPasaky ohledne prodeje auta, dalsich veci do domacnosti a poradenstvi ohledne vyjezdu.

Velikonoce, ackoli se jedna o jeden z nejdulezitejsich krestanskych svatku, se tady vubec neresi. Ani Mexicani ani Americani se jim prilis nezabyvaji. Zda se, ze pro ne to je jen den volna v patek. (pondeli je pracovni den)

Hmmm, ted kdyz se na to divam, tak precejen se neco deje...
No, tak zas za mesic. (Just kidding :-) )