úterý 7. října 2008

Grand Canyon Trip



S hodinovym zpozdenim jsme se vydali na cestu. Nadrz za $70 (benal plati kluci nemecti jako revans za to, ze jedou nasim autem). Z El Pasa jsme se vymotali po lehkych problemech (najednou ve vsech pruzich jely auta proti nam :D ) a po "okreskach" jsme se vydali smer nas cil. Cesta trvala 13:20 se vsim vsudy a po ni jsme auticko prejmenovali na The Deer Hunter (no jen pouzijte slovniky ...) a taky jsme na nem objevili nejake mouchy.
Chteli jsme se mrknout taky na Meteor Crater, ale nebyl cas (teda byl, ale primarni bylo ziskat povoleni na prespani dole v GC), takze jsme to obetovali a vyrazili do Backcountry Office. Kazdopadne jsme neodolali a aspon na chvili zastavili na okraji GC, abychom se poprve podivali do te obrovske dury (i kdyz kdyz jsem jel do Kynsperka, tak jsem z vlaku u Sokolova videl neco podobneho). Par pohledu dolu a rychle pro povoleni... to se nam vyplatilo, pac jsme ho dostali (akorat na nem bylo nejake divne jmeno vudce, ze Vujo :) )
S klidnou hlavou, ze nemusime jit podle B planu, ktery ani poradne nebyl vymyslen, jsme sli nakoupit nejake jidlo, drevo (sakra drahe $7) a hlavne energy tycinky a plastenku. No a pak jsme se vrhli na objizdeni GC a dlouhe foceni (nekdy si fotili turisti nas - asi se jim zdaly nase pozice dost krkolomne).



Vecer jsme neco pojedli, udelali ohen a preckali celkem chladnou noc. V 7 rano jsme se vydali smer bus na South Kaibab Trail (jmeno hlavni stezky). Cesta dolu byla trochu komplikovana, pac prisel dest a v tu chvili jsme si uvedomili, ze jsme situaci trochu podcenili (zhyckani sluncem kazdy den). Aspon jsme pouzili plastenky. Dal uz to slo dobre, akorat ja a Michael jsme zacinali citit kolena (oba prave parkrat operovane). Ale pohoda.
Jsme dole !!! Opravdu super pocit se podivat nahoru co ta reka vsechno vyvedla. Dole muze najednou prespat jen 180 turistu a tabor byl celkem plny. Dal jsme se sli mrknout po okoli a zapadli neplanovane do kantyny, kde jsme vyuzili mistni posty (ano, funguje tam posta). V 16:00 diskuze s rangerem, vecere by Fabian a Tomas, ilegalni koupacka v Coloradu (ja a Vujo), 19:30 prednaska od rangera o geologii - vznik Grand Canyonu formou pribehu za tmy - pekne a potom lov na luminiscencni malinke skorpiony s pomoci UV svetla.

Chrapat, vstavame v 6 !



V noci mensi sprcha, ale stan v pohode. Taky nam bylo mnohem vetsi teplo. Rano vse temer podle planu a valili jsme tempem nahoru. Po ceste nic extra zajimaveho akorat jsem tam jsem si pripadal jako nedobrovolny japonsky turista :D
Cesta nahoru se nam zdala vycerpavajici nez dolu, ale aspon jsme meli lepsi pocasi.



Po ceste nas trochu bolely nohy a chodili jsme jak na*** kaceri.

Pak jsme si zvazili nahore batohy (Vujo 40 pounds, ja 37 pounds) a temer okamzite odjezd. Zpatky to bereme pres Phoenix, pac autu dame radsi nazrat benzinu nez kraliku.

11 komentářů:

Cipous řekl(a)...

No salati, ted uz jen Zion -Angels view, pozor retizky, ale slabsi nez rohace a Bryce Canyon= Adrspachy 100X vetsi a v cervene barve, oboji 2200m.n.m. a pak uz tu bude podzim a to se da resit jen v Las VEgas a v Death Valley, i kdyz jestli jste do Canyonu jeli 13h, tak Vegas je dalsi 4 navic, spis 6 kdyz se stavite u Hoover Dam a z Vegas dalsi 3 hodky nejmin do Death V., Bryce se da jet pres Page, ale rozhodne neni blize nez vegas a Zion je jeste dal..No asi budete muset obcas vynechat serm...

Michael řekl(a)...

jsem jenom laik, a ne kačer:-D
vycházka byl super.

pozdrav na všechny, hlavně do tu hezký děvčata ;-)

Ahoj

Buri řekl(a)...

Nice a zpatky jste jeli pres Phoenix joooo, ach jo :-)

Buri řekl(a)...

No fotky super, kua a co jste to tam vyvadeli za kreace pri tom foceni, to tak jen vypada a je tak dobre vyfocene nebo jste takovy magori??? :-) ted nevim co je lepsi...

petrvujtech řekl(a)...

ganz gut Tschechisch.. very funny - good job Michael

Anonymní řekl(a)...

Fakt jste kluci nemohli chodit z toho výletu?Ono kolikrát člověku hrábne,no nevím,ale super fotky,fakt dobrý :-)) Vujo,to aby jsi nám dal taky lekci hiking,ne?Tak foťte,foťte,ať máme zase vztek.

Jiří Menšík řekl(a)...

buri: trochu od obojiho ... nevim jestli je tam to video jak Vujovi hazim fotak aby me vyfotil :)

petrvujtech řekl(a)...

Holoubci: nebojte fotky treba z Las Vegas nebo Death Valley by meli vzniknout pristi mesic
Jinak Nemecky kluci jeste dneska pajdali :DDD Ta dnesni mladez ...

Buri řekl(a)...

jojo mladi kluci dnes nic nevydrzi....

Anonymní řekl(a)...

Hlavně že ty vydržíš :)

Buri řekl(a)...

Jo jo ja jo, ja jak kun...